Haberler

Games Week bitmeden uçuş fobin bitecek!

6-10 Haziran tarihleri arasında CNR Games Week'te ilk kez sergilenecek olan VR Uçuş Fobisi Uygulaması AvioVR, ile 2 gün içerisinde uçuş korkunu yenip istediğin yere keyifle uçabilecek hale gelebilirsin.

Red Horizon firması tarafından geliştirilen AvioVR, gerçekçi bir havaalanı ve uçuş deneyimi yaşatarak, katılımcıların uzman psikologlar eşliğinde, 2 gün içerisinde uçuş korkularını yenmelerini sağlayan bir sanal gerçeklik uygulaması.

Tekil veya dört kişilik gruplar halinde yapılmakta olan terapilerde katılımcılar, gerçeğe en yakın görüntü, ses ve animasyon efektleri ile havaalanında bilet alma, güvenlikten geçme, uçağa binme, uçak kalkışı, türbülans ve gök gürültüsü gibi zorlu hava koşullarında uçuş, gece uçuşu, gündüz uçuşu, uçağın piste inişi gibi uçuş öncesi ve uçuş esnasında yaşanabilecek her türlü deneyimi yaşayacaklar.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanan dünyada hızlı iyileşme sağlayan EMDR tekniğinin işitsel uyaran kısımları da AvioVR ile entegre olarak kullanılabiliyor.

Böylece Bu VR uygulama ile katılımcılar, uzun zamandır yaşadıkları uçuş korkusu ve kaygısı gibi sorunlarına 2 gün gibi kısa bir sürede veda etmiş olup gerçek hayatta keyifle istedikleri yere uçabiliyor.